söndag, december 26, 2010

Post jul

Ja, även om det är Annandag jul, så tycker jag att det är post jul, dvs efter jul...nu är glada julen slut slut slut...får alltid sådan ångest efter jul, trött på allt rött och framförallt trött på allt sött.
Jag tror att man blir deprimerad av socker jag. Nu blir det Lchf och mätthet som gäller. Eller hur Mia? ;-)

Nä, jag tror jag tar en promenad till Ica i min nya vita Esprit dunjacka som jag fick av svärmor. Nej, det är ingen julgåva, vi ger inga sådana, det var helt enkelt ett av hennes många "felköp" som råkade passa mig iår. Yippieh!

måndag, december 20, 2010

Stress...

Vis av tidigare erfarenhet har jag uppmärksammat tidiga utmattningssymtom hos mig:
- koncentrationssvårighetet
- väldigt försämrat minne (i vanliga fall dåligt, men nu...)
- kan inte tänka klart
- känslig för ljud och ljus

Klockrent exempel:
På min promenad skulle jag lyssna på "Sommar 2010" i P1. Satte på avsnittet med Christer Sjögren. Men hur lät han då...vilken konstig röst?Hade jag använt "tempo rate" dvs satt ett högre tempo som jag använder på låtar som jag vill ska gå fortare. Nä, det hade jag inte. Är det någon som pratar innan Christer kanske...Sen efter ganska många långa sekunder upptäcker jag att det är Tommy Körberg. Ja, hjärnan kopplar inte alltså.
Alternativt kan det var på grund av min järnbrist. Hade lågt järnvärde innan operation och läkaren har tidigare sagt att min kropp nog vant sig vid mitt låga järnvärde men rekommenderade ändå järnsprutor. Ska definitivt ta tag i den biten nu.

4:e advent

Söndag 4:e advent fixade signerad middag åt far, mor och Patrik hemma hos BanArne. Kände att han behövde lite sällskap gubben. Han har en fraktur på bäckenet och är smått bunden till sitt hem. Frustrerande för en såpass aktiv gubbe som han.
Det blev kött, sås och potatis=måltid godkänd av Patrik :-)