måndag, april 30, 2012

Det stinker i vår lägenhet!

Nu är det en vecka sedan jag trodde att någon glömt någon gammal matrest i köket någonstans, något som luktade gammal soppåse/gamla räkskal Började med att tömma soporna och ta en första kik i kylskåpet. Samma dag hade vi visning av lägenheten, men de sa inget. De ville komma tillbaka två dagar senare, fick för mig att de ville komma och lukta...
Sen dess har det bara blivit värre och värre och nu är statusen: rengjord diskmaskin check, skurade golv check, kontroll av både kyl & frys check, dragit ut ugn check, rengjort under diskbänk check, varit med näsan precis överallt, tycks lixom komma odör från taket... Varihelvetekommerdetifrån???

Nu när jag kom hem luktade det i trappuppgången, det måste vara nåt avlopp eller nåt. Stackars de som tar över lägenheten om det är något allvarligt.

Instinkt!!!

Äh va fan jag kunde inte motstå duken med stort D...
Det låg ju ändå en rabattkupong på 20% i brevlådan igår...

söndag, april 29, 2012

Drömtydning

Dröm: Sambo och jag skulle flytta in i ett rum i en studentkorridor (!). 12 kvadrat med toa typ. Med sådana där sängar som antingen är singelsängar, eller så blir de tillsammans en tvåvåningssäng
När vi kom dit, så var det grejor kvar i rummet, så vi fick sätta oss i det gemensamma vardagsrummet så länge.
Vi fick vänta vääääldigt länge och han bredvid (!) blev mer och mer frustrerad. Det var tydligen en utbytesstudent som heter Tomasz som bodde där sa någon.
Jag gick och kollade om han var färdig, men upptäckte att han flyttat tillbaka alla grejor igen och nu gick inte att kommunicera med honom, det verkade som han hade fått en psykos eller något...
Då blev jag SÅ jävla arg och skrek : - I'm very crossed at you, why in the hell have you moved all your things back you damn idiot!!!! Men eftersom han var i en psykos, så svarade han inte, han var ju i sin egen lilla värld.
Alla roommates hjälptes åt att flytta ur hans grejor så att vi finally kunde få komma in, vad vi nu skulle göra där...men stackars psykotiska Tomasz hade ju ingenstans att ta vägen...sen slutade drömmen...

1. Patrik är på Åland - liten hytt???
2. Vi ska flytta snart
3. Patrik skickar alltid iväg mig - det är jag som är projektledaren...
4. Jag var såinihelvetesjävlaarg- pms just nu
5. Sjuka människor runtomkring mig som jag ska "ta hand om". Mitt jobb!

Eftersom jag inte vet hur drömmen slutar kan jag bara gissa att eftersom den stackars utbytespöjken inte hade någonstans att ta vägen, så låg vi väl skavfötters antar jag. :)



lördag, april 28, 2012

Ellepellemyspys

I fredags tog jag en spontanflexdag.
Elin å jag drog iväg till Ikea efter hennes skola, EG skulle vi bara köpa en ram till lillkusinens namngivningscermoni, men ja...hrmmff ni vet hur det stora stygga varuhuset is like...Kôrv å fika ingick naturligtvis.

Iälläfäll, från den ena sidan av stan till den andra -Lager 157. Köpte 5 grejor, säger inte för hur mycket Patrik! ;) men Det var bra grejor till ett resonabelt pris. Den här gången var det bara 10 min kö.
Hem till fredagssoftisch i soffan som alltid slutar med att jag somnar där och byter till säng vid typ 02.00...

Elin är bäst! (det gäller bara att hålla henne mätt, då är hon hur foglig som helst :) ) (gäller inte hårtvätt...där får man tjöta sig gul å blå för att det ska hända en gång i veckan typ...jag förstår inte...)
Love ya!


Namngivningscermoni...

Vrickar nästan tungan...

Idag namngavs Patriks nevö Lino i Tälleruds hembygdsgård. Modern hade förvandlat allt till blått, se nedan. Jag var dock röd.

torsdag, april 26, 2012

Ha!

"Många människor väljer hellre att kopiera vad som är trendigt än att lita till sin egen personliga stil, bara för att snabbt upptäcka att den inte varar speciellt länge. Använd din egen instinkt när du ska välja nya möbler."

INSTINKT!!!!!




lördag, april 21, 2012

Löddasaktiviteter

Idag har jag varit med Elin och hennes mamma Lena på Lager 157 som öppnade häromdagen. Det var rätt schyssta kläder och en rätt schysst 30 min lång kö till kassorna... Det var dock bara Elin som stod för inköpen.

Jämt liiite arbetsskadad som man är noterade jag att det antagligen inte varit en endaste nysvensk på den speedintervju som de hade inför tillsättningen av personal. Det var bara unga svenska tjejer som jobbade där, dessutom är nästan alla brunetter, se fotot.
Jag tycker att personaltillsättningen bör spegla det samhälle vi har idag, särskilt som affären även ligger nära Kronoparken. En invandrare kunde de väl åtminstone ha anställt!

Vi åkte sen och käkade lunch på Cafe August och det fick mig osökt att längta till sommaren...Mmm
Trevlig dag var det!


tisdag, april 17, 2012

Terapi

Idag har jag haft terapilunch med Mia. Det är alltid lika trevligt och samtalsämnena verkar aldrig ta slut. Det ser serverades dessutom en av mina favoritlunchrätter -stekt fläsk med "rårakor" Mmmm

Kwack kwack

Kollar på Lyckan i LA.
Där sitter två unga vackra tjejer med jordens ankläppar. OCH tycker det är snyggt!...Men kollar man tillräckligt länge och framförallt jämför med andra duckfaces i Ämerrrrikka så vill man nog pumpa upp mera i läppan'.
Jag vet själv hur fel kroppsuppfattning man kan ha. Man stirrar på en kropp i spegeln som man tycker se ut som Sonya Hedenbratt typ, men som andra anser som "normal".
Men how the hell kan man skapa ett sådant sjukt ideal? Stora "koppor" till brön och ankläppar. Känner nästan för att åka dit och utmana. Kliva runt där med utan bh med hängpattar och skita i att raka benen. In your face false people!

måndag, april 16, 2012

Inspo

Murrigt å Marockanskt...
Bohemisk stil kallas det tydligen när man blandar Robert Broberg stil med Marakesh...

Ps. Det är P Wahlgrens matbord. Hon har såsom jag vill ha -RUNT! Så att man ser varandra.

lördag, april 14, 2012

Hallelujamoment

Har varit på den årliga gospelkonserten med Spångbergs (12:e året nu) 300 gospelsångare och iår var gästartisterna Triple & Touch som hottade upp stämningen rejält. Det var sketabra!

Normalt brukar jag ju vara med i kören,
har bara suttit i publiken en gång tidigare och det känns sådär kan jag säga. Man ska ju vara med och sjunga!!!

För 11 år sedan satt Patrik och hans kompis i publiken iklädda min mormors peruker. Jag hade liiite svårt att koncentrera mig kan jag säga. Efter konserten fick Patrik träffa min pappa för första gången. Känns som evigheter sedan, men jag känner fortfarande samma nu som då - han är min kärlek! Att han bara följde med till kyrkan en gång är ju en annan sak...
:)

Har ni Windows 4?

Det har jag! =fyra rum kvar...
Rövtråkigt! Våra fönster är så dretiga mot vägen att Karlstads kommun borde putsa dem!

Ps. Nu har jag två kvar och ni kan fetglömma att jag gör det igen innan flytt. Då blir det Ajaxsnabbfönsterputs

fredag, april 13, 2012

Knö däj in fast dörra ä trång

Var i "nya" lägenheten för att kolla in lite mått och undrar hur faen vi ska få plats. :)

Ps. Om man fäller in backspeglarna, så får vår bil plats i garaget

måndag, april 09, 2012

Ajaj partajaj

Glömde ju alldeles bort att skriva att mina trampdynor vissnade på påskafton!
Ja, så blir det när man hänger alldeles för länge med ett vinglas på en BARSTOL i svågern och svägerskans nya fina kök. Man sitter med fötterna på en pinne liksom. (Om det inte finns en stång framför att vila fötterna på)
Jag kan nog doktorera i detta till Patriks förtret...han vill juh ha barnstols i nästa våååning. Men man vill ju kunna sitta bekvämt. Jag var iallafall helt svullen under fötterna dagen efter.

Annandagsfika

Idag var mor, far och UllaBulla här på påsktårta. Vi satt i flera timmar och pratde och hade jättemysigt. Tänk att de snart fyller 72 år allihopa. De är ju så ungdomliga och snygga! :)

Ulla får vara min idol, hon har inte heller haft några egna barn att uppfostra, tror man blir barnsligare längre då, för man har inte totalansvar för mer än sig själv. :)

söndag, april 08, 2012

Inspo

Rött coolt soffbord längre ned. (Vet inte hur man sorterar bilder via appen, de väljer sin egen ordning.)

Men Pejja för fan, kan du sluta blanda stilar!

Ena sekunden är det orientaliskt och nästa hypermodernt...Frågan är, kan man blanda allt i en enda stor mischmasch?
Måste vara tvillingen i mig som är tudelad.
Inspirerad blir jag iallafall.

fredag, april 06, 2012

Städa städa varje fredag (!) ...

åsså varje jul, det tycker jag är kul?
Planerade att putsa fönster idag, men det snöar!!!! Va faen!

Å vad jag ser fram emot att få SLÄNGA saker när vi ska flytta. Sist vi flyttade ångrade jag vissa "släng" i flera månader efter. Haha. Sambon hivade bla av misstag en hel byrå med gardiner och fina dukar...

Vi är ju sådana materialister i dagens samhälle, bara köper och köper
och köper. Flera rosa ljuslyktor. ;)

Min "alternativa" kollega skulle bo på Menorca i två månader och hade bara handbagage med sig!! Hon är min osminkade idol! Men där är jag inte än.

Nä, nu måste jag ta en påtår på min latte.
Ciao!

tisdag, april 03, 2012

Healing hos Helena

Har varit hos min kompis Helena på healing för första gången. Hon är under upplärning.
Hon började uppe vid huvudet gick gick sedan efter ena sidan, när hon kom till andra sidan sov jag. :)
Avslappnande. Ska bli intressant och se vad som ev händer i kroppen

Healing

Healing (engelska "läkning"), är en alternativmedicinsk verksamhet, där man genom enbart andliga metoder behandlar sjukdomar. Termen används bland annat av vissa kristna grupper som hävdar att sjukdomar kan botas genom bön och handpåläggning. Healing utförs ofta genom att healern håller händerna på eller nära den som ska behandlas, men den utförs också på distans.
HALLELUJA AMEN

Good flow!

Jag har nog gjort många goda gärningar på sistone:

1. Idag ringde uthyrartjejen och erbjöd mig en lägenhet.
Jag har stått i kö i 1,5 år och var i kontakt med henne för två veckor sedan och frågade om de verkligen tittat på intresseanmälan som man gör på deras sida...hrmfff...blev tipsad om att höra av mig i slutet av varje månad, det gjorde jag och idag kom samtalet!
Gissa om jag blev förvånad när det var mina bekanta som sagt upp lägenheten. Det var där i deras hem med ett glas vin i handen som jag kom på att jag ville bo där. Coolt!
Tog med mig teen och gick dit och kände samma känsla nu som då - här kan jag tänka mig att bo. Lite nedköp blir det ju, går från 117 till 82, men då kan vi även räkna med typ 3400 extra i plåneburren. Inte illa för en shopaholic som jag. ;) Mindre och mysigare skulle jag säga.
Ps. Löpbandet får nog plats.

2. Bilen död imorse. Shitfanihelvetesjävlaförbannadekit sa min sambo typ. Efter att ha tänkt i typ 10 min kom jag på ahaaaa, vi betalar ju för sån där Väghjälpsförsäkring juh. Ringde och bokade en kille till 16.15. Han kom, startade bilen med kablar, vi åkte till verkstad med den för översyn av batteriet och skjutsade mig sedan till en hyrbilsfirma. Ööööörn, ööööörn körde som fän tillbaka i en Volvo V70 som vi får ha i tre dagar. Allt på denna Väghjälpsförsäkring.

3. Lyckades äntligen få ihop min cykel som fått en släng av sabotage på sig, läs häftstift i däcket, hål på sju ställen. Nu tar det 3 min till jobbet istället för 7 min att gå. :)

söndag, april 01, 2012

Inspo

Schooze

Varför kan de inte göra skor som man kan gå i?