måndag, augusti 27, 2012

Gofika/lunch

Idag har jag busat och pussat och kramats med syskonbarna. Nu är gos-kvoten full några dagar. :)
Svägerskan bjöd på värsta lyxsalladen! Gött så!

fredag, augusti 24, 2012

Güle güle Türkiye

Det finns ju alltid ett slut på det roliga...det var dags att säga farväl till gos-Side för den här gången :(((
Istället drog vi hem till gamla Karlstad där solen alltid skiner...yeah right, det fina högsommarvädrer som vi hört talas om hade dragit som en avlöning när vi anlände.
Verkligheten kom abrupt över mig - slut på fem veckors semester...nu åter till: jobb, matlådor, rutiner, stress...
Hade lätt separationsångest igår kan jag säga. Utsikten på vår balkong hemma är inte så upplyftande som i Turkiet...
Lika bra att börja planera för nästa resa. :)
Resan var underbar och det var riktigt roligt att ha med sig teen. Hon var ju 165 gånger mer social än sin farsa, jag hade ju någon som ville snacka på beachen och inte bara låg och lyssnade på Sommar i P1.
Nästa gång vill vi hyra en jeep och kolla inte det riktiga Turkiet, åka på upptäcktsfärd inåt landet.

Görüşürüz Tükiye!




onsdag, augusti 15, 2012

Süßwaßerkanal

=sötvattenkanal
Idag drog vi med två moppar till stället där kalla (16 grader) Manavgatfloden möter varma (30 grader) havet.
En helt egen låååång beach vid havet med jättefint grönt vatten och dessutom lite bräckt, kyligare vatten i och med floden. Inga människor förutom...
:Detta är lite av Sides stolthet och det går dagligen en massa båtturer dit där horder av turister släpps av en stund för att bada, sedan är det lunch på båten och sedan glida vidare. (done that). Idag var det 76 nyrika ryssar som anlände Vi låg en bete ifrån cirkusen och njöt hela dagen. Min söta sambo byggde upp små parasoll till oss som skydd mot solen där vi satt och majjade på medhavd matsäck.
På vägen hem stannade vi till vid Side Beach Club och Elin fick en glarre och vi tog varsin Efes (ops)
Nu är det softisch på ballen en stund innan middagen. Sen lite mer moped (måste ju utnyttja dem..)
Imorgon is another day! :)

tisdag, augusti 14, 2012

Türkiye 2

Häromdagen var Elin och jag på affären Marias här i Side, det är en butik som verkligen ägs av en svenska, och inte bara heter så för att locka till sig svenskar :)
Det som är bra med Marias är att det (nästan) är färdigprutade priser. Hälsade även på Louise som jobbar här, vars blogg jag följt i ett och ett halvt år, närmare bestämt sedan jag fick allergichock av penicillin och låg en hel vecka och kliade mig hysteriskt om nätterna i gästrummet. (se bifogat foto) Sökte på blogg + svenskar + Side och hittade Louise. Söt, trevlig liten tjej, kul!
Nu följer jag tre svenskar från tre världsdelar frekvent: Danne och hans familj på Bali (fd arbetskompis), "Loppan" en tjej m familj som ska bo på östkusten i USA i några år och så Louise som bor i favvoSide. :)
By the way, Elin är rätt uttråkad på eftermiddagarna när vi vänder ändan till...
Nu är det dags att vandra ned till La Dinner!
Tjosan!

Ps. Har löst mysteriet med nötter i maten. Förra året fick jag ett allergianfall efter att ha ätit en gryta troligtvis, mådde verkligen skit och svullnade upp och "kräktes" osv. Frågade då hovmästaren om turkisk matlagning innehöll nötter. Nä, nä, vi har inga nötter sa han.
Häromdagen hände samma sak...nästan. Käkade en gryta som innehöll vad jag fick veta -pinjenötter. Jag sprang upp på rummet och tog antihistamin och kortison. Så nu vet vi -turkisk mat KAN innehålla nötter och Pejja äter mindre och mindre, är livrädd för att må som förra året i och med att jag inte kan kräkas

måndag, augusti 13, 2012

Türkiye <3

Idag är det femte dagen vi vaknar här i Side, Turkiet. Min klocka ringer 06.50, znoosar till 07.00 eller till dess att Patrik morrar åt mig att gå upp.
Sen blir det en morgonpromme till Sommar i P1. Har hittills blivit berörd på ett eller annat sätt av de jag redan lyssnat på.
Idag blev det ett gammalt program med Filip & Fredrik från 2007 (på rekommendation av sambon). Det var riktigt roligt!

Snart frukost, om jag lyckas väcks de andra sömntutorna... Elin morrar inte fullt lika mycket som den andra, men de är rätt trötta på mig och jag kan förstå dem en smula, för vem vill bli väckt av en hurtfrisk käring som säger: -Gooood morrrrrrgoooon alla glada älsklingar, idag är det sol ute!
;)
Sen blir det beach -lunch-Efes-Yatzy-pool-rosé på ballen-middag-kanske lite drinkar å shopping i Side.
Life is good!

söndag, augusti 05, 2012

3 st läser min blogg...

antar att jag gör detta EXKLUSIVT för er skull dåra...å för er andra som inte fattar hur man lägger in en kommentar.
;)

Mia å en halv gris...

Ska ni till Säffle och äta en "halv gris" brukade min sambo säga förr, innan min operation.
Mia å jag har en fin gammal årlig tradition- åka till hennes mamma och pappas stuga på Värmlandsnäs, bara hon och jag, en jävla massa mat (som vi aldrig lyckas äta upp) och nåra liter vin. (som tar slut) Två nätter är ett måste för att hinna med...hinna med ingenting. Ja,här softar man och det finns inga måsten. Love it!
Idag har vi åkt till lanthandeln och handlat, fikat på Ekenäs, promenerat, badat i det gröna vattnet, legat på klipporna, fikat å solat på altanen, powernappat och i detta nu sitter vi på altanen igen (!) i solen och dricker rosé. Sen blir det kräftor och ostar.

onsdag, augusti 01, 2012

Regn&sol

Zoomar man, så ser man att det regnar fast det är fullt solsken #ambivalentväder

Sol komsi komsi